Kūčių belaukiant
Kūčių – virsmo stalas – senas apeiginių valgių stalas. Negali būti patiekalų iš mėsos, kiaušinių, pieno produktų. Kūčių valgiai gaminami iš žuvies, daržovių, grūdų, sėklų, riešutų, vaisių, uogų, grybų, naudojamas kanapių arba sėmenų aliejus. Aguonų pienas su kūčiukais, avižų kisielius, auselės arba virtinukai su baravykų įdaru – tai išskirtiniai kūčių valgiai, kurių kasdien negaminame. Gėrimui ant stalo padedamas vanduo, kuris Kūčių naktį tampa sveikatos vandeniu.
Gruodžio 22 d. mokyklos darbuotojai artėjančių švenčių išvakarėse suruošė mokytojų kambaryje Kūčių valgių parodą. Visi susirinko pasidalinti receptais, degustuoti tradicinius patiekalus. Į svečius užsuko Kalėdų senelis su nykštukais. Buvo malonu sulaukti siurprizų ir dovanų.
Bibliotekos vedėja Felicija Jocienė