Naujienos

Kodėl verta valgyti įvairių kruopų košę?

Spausdinti
Parašyta Pirmadienis, 12 spalio 2020

Turbūt nerastume žmogaus, kuris nebūtų ragavęs tokio universalaus patiekalo kaip košė. Visgi tik retas galėtų pasakyti, kad šį patiekalą valgo reguliariai. Ir nors dažniausiai ją skanauti renkamasi pusryčiams, bet, vis labiau vėstant orams, šildančios ir aromatingos kruopų košės dubenėlį verta prisiminti dažniau. Maistingą košę naudinga rinktis ir pietums, ir vakarienei ar netgi kaip užkandį, nes kruopos pasižymi aukšta maistine verte, padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą, turi daug skaidulų, mineralinių medžiagų, vitaminų. Toks maistas ypač svarbus vaikams.

Šį rytą, minint Pasaulinę košės dieną, mūsų mokyklos mokiniai pradėjo košės porcija ir edukacine pamoka apie sveikatai palankią mitybą ir sporto naudą augančiam organizmui. Pradinukai skanavo įvairias košes bei mokėsi priimti sveikatai palankius sprendimus. Viliamės, kad vaikai jais vadovausis net ir nestebint budrioms suaugusiųjų akims.

Nuotraukų galerija

Mokytoja Vida P.